Den digitala fotovärlden - Fotobok

Det var en hel evighet sedan jag skrev ut något foto och då menar jag verkligen en evighet! Jag har alltid tyckt om att fotografera och var bland de första att skaffa digital systemkamera.  Det blev så mycket roligare att fotografera när man kunde se resultatet på en gång och dessutom se hur de olika inställningarna förändrade bilden.

En sak som dock inte var bra med det digitala fotograferandet var att jag aldrig skrev ut en enda bild. Bilderna har bara legat på datorn, eller nu ljuger jag. Klart jag inte bara har dem på datorn jag har dem självklart på externa hårddiskar också. Allt för att vara säker på att inte tappa bort mina bilder. Men allt det här har känts väldigt konstigt då jag tidigare alltid gjorde fotoalbum för varje år och varje event. Sist jag gjorde ett sådant var 2000. Det är 9 år sedan!

Men så för någon vecka sedan fick jag i uppgift att göra en fotobok kring den Möhippan som vi hade ordnat för en kompis. Jag fastnade direkt! Det är ju hur kul som helst att göra fotoböcker och det är mycket roligare att visa en sådan än att ta fram datorn och visa bilder. I en fotobok har man ju dessutom bara valt de finast bilderna, vilket gör att de stackars människorna som ska få se på bilderna slipper bli uttråkade. För hur det än är, så knäpper man helt klart sjukt många bilder när man fotar digitalt.

Gör en fotobok själv vet ja! Det är väldigt enkelt :)
www.fujidirekt.se/fotobok
www.fujifilm-fotobok.se

RSS 2.0